Перевірити швидкість інтернету Фрінет

Швидкість інтернету один з найважливіших показників, який впливає на якість відеороликів, що переглядаються, сайтів і спілкування в соціальних мережах. Кожен абонент Фрінет може безкоштовно дізнатися швидкість інтернету за допомогою спідтеста. Це спеціальний сервіс, що дозволяє виміряти швидкість, і при наявності проблем, звернутися за допомогою на гарячу лінію. Спідтест Фрінет проводиться на різних сайтах, проте точні дані можна отримати не скрізь.

Для отримання точного результату скористайтеся перевіреним сайтом SPEEDTEST.co.ua. Це універсальний сервіс для перевірки з’єднання будь-якого оператора по Україні, включаючи Фрінет. Управління функціями дуже просте і доступне, необхідно буде лише запустити перевірку і дочекатися, коли програма автоматично видасть всі параметри.

Перевірити отримані дані можна за допомогою незалежного сайту перевірки speedtest.net. Сервіс був розроблений для індивідуального контролю швидкості інтернету. Згодом спідтест був вдосконалений і ним почали користуватися інтернет-провайдери. Тому можна з упевненістю користуватися цим сайтом для тестування швидкості з’єднання.

Особливості перевірки на нашому сайті

На сайті speedtest.co.ua перевірити якість роботи провайдера може кожен відвідувач. Розібратися в роботі сервіса дуже просто: на головній сторінці розташовано speedtest, який одним натисканням слід запустити. Після активації перевірки speed test Freenet автоматично:

  • Знайде найближчий хост провайдера.
  • Визначить тип з’єднання.
  • Вкаже IP-адресу.
  • Системні показники.

Після перевірки будуть відображені такі дані:

  • Завантаження.
  • Вивантаження.
  • Затримка.

Отриману інформацію слід порівняти з показниками провайдера. Якщо спідтест Фрінет покаже низьку швидкість, то необхідно знайти причини погіршення якості зв’язку.

Оптимальні показники

Оптимальні показники ті, які обумовлені в договорі, укладеному з провайдером.

Після тестування порівняйте їх:

  • Параметри завантаження повинні відповідати договору.
  • Показники вивантаження можуть бути нижче, і це норма.
  • Рівень затримки повинен бути мінімальним, не більше 10 мілісекунд.

Щоб переконатися в точності показників швидкості інтернету Фрінет, рекомендується виміряти її в різний час доби. Дані можуть змінюватися в залежності від завантаженості мережі.

Як збільшити швидкість інтернету FreeNet

Для підвищення швидкості слід звернутися до оператора і при необхідності змінити тарифний план. Однак існують деякі фактори, які слід виключити перед рішенням змінити тариф або провайдера:

  1. Протестувати електронний пристрій на наявність вірусів.
  2. Оновити систему і драйвери.
  3. Закрити додатки і активні вікна в браузері.
  4. Зупинити будь-які скачування і оновлення.
  5. На час перевірки відключити додаткових абонентів від мережі Wi-Fi.

Ці кроки допоможуть позбавитись від проблем всередині мережі, які можуть гальмувати роботу інтернету, і  дадуть можливість збільшити швидкість з’єднання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *